CLICK HERE!

PAyaHHH NyerRR...

nape susah sgt nak kurus ni???
eeee...aku exercise pun cam tu jgk...
adakah faktor umo yg menyebabkan susah nak kurus ni??
TENSEN tul la..

nak kurus susah..nak GEMOK mak aiii...senang gilerrr....

ada sape2 leh bg tips tak SELAIN KURANGKAN MAKAN, BERSENAM...
sbb sume tu aku dah buat...



helppppp....!

4 u fren....

salam sayang
DaliaLiyana

40 comments:

merahitujambu said...

akak tu dh cantik..nk kurus apenye...gemok memag senang..nk kurus tu..phm2 jee la..so ble mkn tu igt badan..ahahah

zonaku said...

dalia... dah bukak ker kedai ABC nye??? kat mana yer???

saypOOL rafhtello said...

xyah nak gemok dah.
gemok best pe.. ;p
comel..huhu

mamai said...

selalu la berpuasa bukan sahaja dapat pahala tapi kesihatan juga terjamin

ZOOL@TOD said...

Masuk hospital 18 hari macam saya, Insya-Allah berat akan turun (berat saya turun hampir 10kg dalam 18 hari)

sharamli said...

ala..xyah kurus2 kak..

miSs siv said...

akak kan da kurus?

LiNda said...

Dalia ooo Dalia...

nak kurus macam mana lagi ?

kang kena tiup angin melayang2... susah tau... ekekek

apapun... kalu nak ikut cara saya senang jek ... jgn makan malam !. Tapi kalau dah kebulur, ada aku kesah !! muakakaka

zaradgreat said...

hhehehe

1. jangan makan berat2 pada waktu malam. maksud malam nih dah pukul 10pm cenggitu. lagi elok makan malam b4 maghrib.

2. jangan makan bersulamkan minum air.

3. jangan skip breakfast.

4. minum air putih banyak2.

5. makan buah banyak2..


sekian,
tips dari orang gemuk jugak.
heeeeee

dkama said...

hahaha ubah la pemakanan dari makan nasi tukar jadi makan roti... jangan ambil gula dan lebihkan buah2... jangan makan ayam atau daging... tapi tukar ngan sotong, ikan, n udang.... jangan makan kuning telor... tak bersenam pun tak pe janji berpeloh tiap hari... susah sangat bedah jer perut buat gestrik bypass... PEACE...

kawie2020 said...

isk..isk..isk... nak kurus jer ek... jgn makan ape2 dah..makan ati jer ek.. bleh kurus ngan cepat.. nak x? hehehehehehe............

Nakamura Kazuki said...

dalia nak kurus ke???? nak kurus cam ambe ke..kekeke...hahaha..ambe tak kesah belasah je makam cum paling penting berhenti makan sebelum kenyang...InsyaAllah successla nanti tapi ambe makan ke tak makan ke tetap 50kg je...

Solehah said...

disiplin makan x bnyk ja seumur hidup..hehe..lain kan drp kurangkan makan? ada pertambahan ayat disiplin..

imHepPie said...

bykkkan tdo..kurang tdo pon punca kgemukan gak haha

arque said...

satu lagi benda akak belum buat.
plastic surgery!!hiahahaha.
kompem kurus. ;P

Watierman said...

Haa.. akak dah bawa pisau potong daging ni...bahagian mana yg susah sangat nak hilang lemak tu???

Mai sini akak trim kan..kerja senang jer ni...akak ni professional Dik!

Che' Pit said...

ngeh ngeh ngeh, x dapat den nak nolong sbb den pun boroi, haha..

Kak Long Mawar Merah said...

Dalia,
tak yah kurus sgt...asalkan sihat dah okay!
Relax dan jangan stress...
stress boleh melambatkan metabolisme..

Amir Faris Amir Nordin said...

auntie...ok la tu....klu nak kurus gak...g la bertapa...mesti kurusnya huhuuhuh

eLLy said...

cuba la minum jusmate ..
wakakaka iklan free nie

deaf_angel said...

muscle training ler sikit2 pun jadi ler.

buat push up haha

aloy_paradoks said...

kurus tak seksi..

en_me said...

makan tok hidup kannns.. ehehe

rizputra7 said...

hum...kena kurangkan nasi...try makan roti tiap2 hari....hehehehe

Zumairi said...

rasanya faktor umur pasal dulu masa saya remaja..senang je berat badan nak turun....pas dah naik belia nih....makan sikit je dh naik...lum kawin gi..kalau dah camner agaknya he he

http://paksuu.com

Nurhayati said...

kalau u kata u tu gemuk. ape ntah lagi i ni..huhuhu 10kali ganda haishhh

Eyriqazz said...

u r rite
nak gemuk senang
nak kurus susah
ada word verification pun susah

Great Teacher Onizuka

JMR said...

hehehe..be urself..jgn stress sgt nk kurus..tu yg cm bengang je bila tak kurus2..hehehe

Zumairi said...

lama dah tak update...

chekdenoor said...

chekdee pun selalu gagal.......ukussss....... kekadang cam nak join jer the biggest loserr tu..... tak ada ker kem untuk kita cam tu......

The Island of NAMOYAKI, said...

:)

tukar cermin,

tukar kepada 'cermin lengkung dalam'.

AzuanBudakMemandai said...

nak kurus kena jumpe dr. tanye masalah pe huhuu

mamai said...

wah lama sungguh hilang kali nie

Watierman, rmanbkr said...

Eh..dah pergi audition biggest looser ke Adik ni?

Jamie said...

Nak kurus?? meh oder Rx-lite kat saya..hahahaha. Rega special..

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Anonymous said...

puasa lah kak..pastu jangan buka berlebihan..

Shifu67 said...

kurus sangat pun tak canti gak... gemuk sangat pun tak elok pula... kira yang sedang2 saja ok laa tu

cactus_berduri said...

selamat berjaya...nk diet ne kene cekalkan hati....

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)