CLICK HERE!

3-4 BEndA naK BgTauuu....

1st- sape nak soklan sengal aka soklan CEM??
ok...soklan nyer camni...

1)byk2 makanan, makanan ape yg paling sedap?
2)nape ais batu, (yang buat letak dalam peti ais beku tu...)
bila masuk dalam jug, dia timbul...
batu kan masuk ayaq tenggelam.....


jwb....jgn tak jwb....
hehehehe.....

2nd- uols tau tak ape tu SENGAL??
hehehe...aku selalu gak guna...tp tak tau maknenyer?

3rd-aku nak tolong promotekan salah sorg blogger ni...ade ke tempat komen entry aku, mamat ni promote ..dah la panggil aku 'UNTIE DALIA"
ade ke patut...ceetttt....

takpe..takpe...nasib aku baik....aku tolg...

link dia ni ha....http://amirfaris.blogspot.com/
tp yg pelik dalam blog dia takde lak promote...
ntah la...

aku pun tak paham..
tp ni ha...komen dia kat n3 aku semlam...

Delete
Blogger Amir Faris Amir Nordin said...

tumpang iklan...Basikal jenama fuji size 17 utk di jual....free acc,man owner,low millage,drive carefully,on the road always,off road sometimes,weight owner rider less 80kg,tyre michelin bunga byk lg..huhuuh..harga bdr...urgent..tq..sori antie dalia...

October 20, 2009 11:52 PM



so, sape2 nak beli basikal 2nd hand, leh la berurusan terus dgn mamat ni ok...
jgn lupa amir faris, 25% (sje je besarkan font..)....
hahahaha...
cam tuan penasihat dalam citer P.Ramlee tu....

hikihikhikhik...

salam sayang
DaliaLiyana

27 comments:

joegrimjow said...

makanan free
hehe

beskal tu ley sampai sini x klu nak?

saypOOL rafhtello said...

sengal berasal dri senegal..
;p
xnak jwb teka-teki..asyik salah je..
;p

DaliaLiyana said...

joe - hang kena tanye tuan punye basikal..akak just gegatai je promote..nnt leh dpt 25%..hahahha...

saypool- ala...ilek la dik...jwb..jgn tak jwb..challenge ngn si RQ aka arque..:)

kak ina kl said...

salam..akak dengan sengalnya tak tau nak jawab..promotelah pulak blog akak..jelouslah ..

DaliaLiyana said...

hehehe.... ok kak...nnt dalia promote blog akak lak..tp jgn lupa 25%...hehehhee....

FRB said...

kalo sengal2 badan tu tau la...

Ayu said...

x suka la kat link yg promote2 barang ni.. akak mmg x layan nya link2 mcm tu...

Nakamura Kazuki said...

soklan 1 makanan freela

soklan 2 ais lebih ringan drpd batu dan batu lebih berat daripda air dan air lebih berat drpd aisdan ais lebih ringan drpd batu..hehehe

sI tEDI said...

makanan kenduri. ekekekekke.. merepek je aku

messyremo said...

sengal tu mcm sengal2 sendi..haha
coontoh ayt..

ko ni sengal la..

maksudnya.
ko ni cm haramla..

sekian dari cikgu bahasa harini..haha

ashie023 said...

sengal tuh,..bukan ke sengal2 tulang...ahahha..

ader ke patut dier panggil ko auntie..ahaha..

sharamli said...

akak...nak tau jawapan...nak..nak..

mamai said...

pakcik tak nak jawab pasal dah tau jawapanya tetap salah hahaha

Amir Faris Amir Nordin said...
This comment has been removed by the author.
Pais Chaos said...

makanan paling sedap ialah makanan yang dibeli oleh kawan tapi kita yang melantak, sesungguhnya mkanan free adalah sedap!!
nape ais batu tak tengelam.. sebab dia pandai berenang lagi lagi gaya kupu kupu.. amacam ade btul lagi ke?? hek3.

Amir Faris Amir Nordin said...

terima kasih kerna mempromote kat basikal adik...tp kenape besor sgt yer.tumpang jer kannn....dalam blog ada prob sket...tp tempat lain adik...ada selak gak....maksud sengal..ialah rambut takde kutu atau rambut gatal..tp dok tonyoh jer bila xleh jawab soalan atau orang bertanya sesuatu...hehehe sori antie...n sori antie Ayu....hakkk

Abang Long said...

Selalunya orang tua sahaja yang selalu dapat sengal ... hahaha


Kenapa orang panggil ais batu dan tidak batu ais ...

LiNda said...

dalia..

sengal kann...
ala..macam kepala besh.
macam dalia lah..
jenis yang tak kisah !

apa orang nak cakap lantak !
ada aku kesah ???
janji hati baik. kannn...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

terkedu kejap baca soalan2 sengal nih

haahhahha.....

SENGAL itu...ala2 hati kering la....
orang cakap apa pun dia..buat bodo jer

kekkekkekek

sis_nita said...

wehhh..

pepagi dah sengal nehh tgk soklan2 ko dik oii..

ehhh.. untie dalia..

hehehe!

syah shah said...

1st -
1) makanan free kot...
2) err... sebab ais batu berasal dari air??


2nd - Sengal tu banyak maksud bergantung pada penggunaan dalam ayat... Har har har har :P :P


3rd - Arr... Gile lama dah tak naik beskal... risau jatuh tergolek je... Har har har har har :P :P

Watierman said...

Assalam Cik Adik tumpang tanya..ni jabatan pengiklanan ko? Akak nak buek iklan...apo prosedior nyo???

Solehah said...

ape yg paling sedap??ayam goreng..haha
napa ais timbul??jawab dr sudut sains eh, sebab ketumpatan ais kurang daripada air..

HEMY said...

wah..leh tolong iklan ek??kalu aku nk letak banner kat sidebar mung buleh tak??ekekeke

Shifu67 said...

untie daliya... tak besh la jawab soalan tak de hadiah.... sengal je rasanya.... errr... ni jawapan no2 kot... hehehe

arque said...

ades.susah yg amat soklan ni.pikir2. >>.<<

1st)makanan free laa.huhu

2nd)sebab ketumpatan batu lebih kecil fari air.haha.amik kau.jawapan sains aku bagi.

betul kee?huhu T.T

Erina Asmawani said...

tau jawab soklan no 2 je..sengal tu cam poyo kot, cam tah pape..ayat feveret madihah dlm dunia baru dulu..SENGAL! haha..