CLICK HERE!

2 VS 4

lame tul aku tak post entry..
KEMALASAN MELANDA!!!

after 2 of my sis kawin, aku ngn mama je yang pompuan kat uma ni time puasa...
lagi 4 org ayah & adik aku 3 org...
tu la 2 vs 4...hehhehe...

yang tak bestnyer..
aku la PENCUCI PINGGAN MANGKUK tak kisahla time buka ke time sahur...

time sahur ok lagi sbb masing2 tak lalu makan,
tp time buka...NAHHHHHH..amik ko....

eeeeeee.......(nmpk sgt aku ni pemalas...tau tak pe...hehhee...)

tu la kdg2 bila mama tnya ttg kwin aku kata..
"nasib org ade kat umah, kalau tak sape la nak tolg mama kn?? "
nak harap adik2 laki ni...hai...kucing bertanduk la jwbnyer...


sempena bulan mulia ni,
aku nak mintak maaf la kat uols kalau ade tersilap kata terkasar bicara..

biasa la manusia ni tak lari dr kesilapan...

SEKADAR RENUNGAN....
"SESIAPA YANG INGIN MENGETAHUI KEDUDUKANNYA DISISI ALLAH, MAKA HENDAKLAH MEMPERHATIKAN BAGAIMANA KEDUDUKAN ALLAH DI HATI DAN DI SISI KITA..."


-SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAQ-

salam sayang
DaliaLiyana

21 comments:

<< s| tED| >> said...

lama gaban tak blogging yek!!!

ekekekeke
salam ramadhan..
jawapan tadi tu.. Junjung kasih = terima kasih :)

Faisal Admar said...

salam ramadhan ye :)
pahal banyak tu tolong cuci pinggan hehe.

miSs siv said...

isk!! x dpt jadik org yg 1st comment!
=(

akak kawen la~
=p

same la kite kak...sume2 akak kat umah da kawen..
jadi nye kite jek ah yang kene basuh sume mende yg kene dibasuh...huhuuhu~~~

*hari sabtu malam tau...pape perubahan, nty org msg akak..*
=)

sharamli said...

0it..pemalas jgk erk...
0rg p0n sama...kal0 mkn.kena cpt2..pastu bas0h pinggan kite sndirik je la...ha3..kejam kn?

ezzati said...

ingatkan ada lwn apa td bila tgk tjuk...

fuhh..biasala..bsh pinggan lepas bukak pose mmg plg tensen...

mummyseri said...

salam ramadan dalia...
huhhuhu same la cam akak mase x kawin lg
mmg muke ni je yg tukang cuci pinggan..
da kawen rest ckit x le cam dulu lagi..
tp best jugek cuci pinggan..excersice tgn ler katakan :)

mamai said...

pakai pingan ketas danc awan kertas sure tak payah basuh

nj said...

kakak mithali... dapat banyak pahala ...biar basuh pinggan pun...
Happy Always!!

sis_nita said...

yerlaaa..lama tol ko ilang.. selamat berpuasa dik.. O-O.. :)

Nakamura Kazuki said...

kenapala lelaki ske sangat dengan kucing ye...ada yang kata kucing jantan..pastu kucing bertanduk...kucing parsi orait gak...encem skit..hahaha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> hahaha lebih kurang sama la tugas kita
cuci pinggan....kekkeke

sabar2 dan teruskan berpuasa...hehehhe

julietchun said...

beruntung kalo dapat adik2 lelaki yg rajin tlg kat dapur, tapi memang susah ler nak tgk org lelaki dok lama2 kat dapur.

miloais said...

salam ramadhan...
tQ... sudi melawat blog akak...
rajin2... jenguk lah lagi ye...

Framestone said...

cepat2 la khwin he...23x mesti seksa menjadi tukang basuh pinggan tegar kan he..23x nk x nk kne wat he..23x

turunkan la ilmu tue kat yg laki2 huhuhu

out of topic--> lame sih die xdtg...baru seminggu tp dah ketinggalan cam sebulan..xpe2 slow2 ek... bro masih amalkan sistem satu hari satu entry..sempat lg nk mengaver

hari teu pindah ke wordpress je.. nie pindah ke hosting n domain sendiri... melayan gak rm100 xpe..jnji puas hati...

Watierman said...

salam Adik DL....la hai...ape lah sangat basuh pinggan tu...kalau kena masak ke...kena buat semua kerja...baru tahu....kalau dah bersedia nak kawen kena sediakan diri untuk semua perkara yang remeh temeh tau...termasuk mengangkat semua pinggan kotor ke sinki dan....membancuh kopi bila ada football match....itu belum masuk mengutip kain baju untuk di cuci & digosok lagi tu...!!!

jaketbiru said...

salam kunjungan..

nice blog for a visit, honest and santai..


p/s.. ramainya calun bibik.. sapa ek i nak pilih??

Haizales said...

thanx for drpng by my blog..Happy Ramadhan dear!

LiNda said...

Salam Dalia yang manis..

cuci..jangan tak cuci. ahaks !

sok kat umah mak mertua lagiii banyak kena cuci.. hahah lawak jek .

Zumairi said...

dah kawin pun tetap kena basuh pinggan...'-)

sue said...

nak wat camne...klu malas nak bsh pgn pakai jek pgn kertas kompom pki buang...btl x!!!ahks..den pun kkdg mls gak nak bsh pgn,,huhuhuhu

atie said...

malas ekk?? biasa tuuuuu...hihi.Kesian dia hari2 kena basuh pinggan.Akak ni 4 org anak lelaki jg, letih dong. Itupun dah disuruh basuh pinggan masing2.