CLICK HERE!

WaT To SAY.....

Hari ni entry aku dah tak main dah
teka teki..
soklan2 sengal...
soklan cepumas...
soklan asah minda...
sume dah tak main...nnt2 je aku smbung balik sbbbbb...
ADIK AKU CAKAP JWPN SEMALAM TU SALAH
DAN DIA KATA AKU ADE MASA LAGI...
DIA KATA AHAD NI BARU EXPIRED!!!
huhuhu....
aku dah malas nak pikir...

skang ni, aku lak nak tnye pndpt uols...

ape pendapat uols....

1)kawin dgn lelaki lebih tua anggaran dalam 10tahun?

2)kawin dgn lelaki lebih tua anggaran dalam 20tahun?
ala2 macam Dato' K ngn CT tu..hehehhee....

3)kawin dgn suami org?

4)kawin dgn org putih yg ISLAM tp dah ade anak?


DALAM SEMUA SITUASI..Si pompuan ni single mingle...hikhikhik....

smlm chekdenoor bg bunga kat dalia kan...mekacihhh....
ari ni dalia bg bunga lak kat chekdenoor & semua yang singgah blog ni...

treng..teng..teng....
ni haaa....bunganye?? cantik tak??

salam sayang
DaliaLiyana

20 comments:

sharamli said...

tua 1o ta0n?
0k je..tapi kan..nanti sama lagik tua dari akak n abg 0rg..hik3..xm0 la..

2o ta0n tua?lagik la xm0..

kawin suami 0rg?erm..nnt dpt payung emas..hu3

0rg putih?kal0 anak dy c0mel xpe la..ha3

DaliaLiyana said...

ye ke dpt payung emas?? kalau tak ihlas pun leh dpt ke?? hikhikhik...
kalau bapak dia encem..anak mesti lagi encem..hehehhee...

Farah Aminuddin said...

kalau dah jodoh terima jelah kan ;)

sis_nita said...

terpulang pada jodoh sumerr ni dikk.. tapi kalo boleh elakkan laa dari suami orang yerr.. huhu!

<< s| tED| >> said...

soalan 1 tiada masalah

soalan 2 juga tiada masalah

soalan 3 ada masalah

soalan 4 susah sikit nak jawab. tanggungjawab kita adalah besar

DaliaLiyana said...

farah: akak setuju sgt ngn fara...eh..tp tak leh gakk...Allah bg kite akal..kena pikir gak..huhu...

sis nita: tp kalau dah jodoh camner?? hikhik...

<< s| tED| >&gt: ape masalh soklan 3 dan 4 tu??

miSs siv said...

urm..
10 tah0n...ade terpiker...rase cam okay je kut...=p

20 tah0n..id0k ler..kang ade ank, diorg ingat yg hubby org berumor 20 tah0n lebey tua tuh, at0k kepade anak org..hahaha..=p

suami org...nk elak sesgt..nyway, bukan ke dapat payung emas klau relakan hubby kawen laen?

erm yg last t0h x k0t..h0h0h~~

=p

Jard The Great said...

ini options dalia ke???

anak laut said...

salam..DaliaLiyana,

biasalah..sekali sekala nak juga bermimpi..
tq sudi singgah anaklaut

tentang kwin, tu tak kisah.

lepas ibu saya meninggal, ayah saya kwin lain, dengan anak dara lagi tu.

umur ayah anaklaut 67 tahun kwin dengan anak dara umur 25 tahun, anaklaut umur 28, tua mak tiri berbanding saya..hehehe..tak apalah janji happy..!

KhairiL's said...

kalau dh jodoh, terima je la
hehe

Zumairi said...

maner la kita tahu itu jodoh...mungkin saja menggatal...wakaka...yg single masih ada lagi...cari lah

a.b geldofg said...

nak bunga!!!!

Ayu said...

jawapan utk semua soalan ialah.. kenapa??? xder lelaki bujang melayu terakhir dah ke dlm ini dunia ????????

anyhow.. kalu akak masih single..

1)kawin dgn lelaki lebih tua anggaran dalam 10tahun? - maybe kot kalau dah desperate.. as long as dia x menyakiti kita.. apa yg penting?? kerjasama..

2)kawin dgn lelaki lebih tua anggaran dalam 20tahun? ala2 macam Dato' K ngn CT tu..hehehhee....
ermm... dah xder pilihan lain .. kawen je la.. dr jadi ANDARTU or ANDSLUSIA.. lebih2 lagik kayo kan??

3)kawin dgn suami org? - prinsip idup akak don't ever ever.. kesian la kat isteri org tuh.. naper nk dikacau hak org nih?????

4)kawin dgn org putih yg ISLAM tp dah ade anak? -ada ke? mc xder je omputeh islam lagik yg bebtul islam yang melayu pun dah x srupe islam...

sekian wassalam..

~~Noly said...

kalo dh jodoh tu terima laa..tp jodoh pon ats usaha kiter gak..so kalo xnk yg mcm lam list tuh,jgn la nk cuba2..hihi

naz ilyn said...

Salam kenal...
cantik bunga tuu.. akak boleh ambik tak?

keempat-empat yang tertera di atas tak tercatat dalam kamus hidup akak... semuanya terpulang kepada individu itu sendiri, kita diberi akal untuk berfikir jadi gunakanlah sebaik mungkin kalau sudah jodoh apa nak dikata.

nurdaniella said...

salam dalia.. cinta tak mengenal usia, kann.. kalau tua 10 tahun tu, masih boleh dipertimbangkan lagi.. kalau dah 20 tahun bezanya, kena fikir 10 kali.. agak2 kalau lebih tua dari mak ayah kita, baik la jangan.. kawin ngan suami orang?? kalau boleh elak, elakkan la.. kesian kat anak bini dia.. buatnya kalau dia kawin ngan kita nanti, dia abaikan tanggungjawab dia pada pihak sebelah sana, kita pun kena tanggung dosa sama.. yang duda mat saleh tu pulak, bergantung pada usia dia jugak la.. kalau betul2 dia dah Islam, ok la.. yang penting dalam semua kes kat atas tu, hati dia dan hati kita.. cuma, jangan terlalu ikutkan kata hati.. fikir secara waras.. hehe..

iedaLUVsham said...

jodoh!! jodoh!! hahahah!!

tua 10 thn - beshhnyer!! bley manje + gedik2 lebih2, hahhaha!!! sume mintak mesti dpt, hahhaha!!! (depands pd org gak)

tua 20 thn - erkk..xde selera aku, hahaha!!!

suami org - yekk!!! taknak aku bekas2 org, hahahah!!

ngan omputih islam ade anak - mmm...kalo bleh taknak le...aku sniri pon takbetul, ni ngan mat saleh..ampun..

itu hanyalah pendapat aku..heheheh!!! ;)

Dee said...

tua 10 tahun? biasalah tu..ok je..

tua 20 tahun? kalo kayo..apo salah ei..

suami org? sapa td ckp dpt payung emas?..hahaha..yg dpt isteri tuo..yg tukang rampas..dpt apa ye..dpt penyepak isteri tuo kot..kehkehkeh..jgnlah..kita org pompuan..suka eh..tgk org pompuan merana...

ngan omputih islam ada anak? ok lah tu..x kisah..yg penting islam..

jejaka anggun said...

jawapan pendek yg x skema langsung....

kalo dah miang nak kawin tuh kawin je la ngan sesapa pun sebab idup nih tuhan x citer bakal jadik apa. rase2 berkenan di ati hantam sajala labooo.....

deaf_angel said...

most important, kahwin kerana Allah.
nabi muhammad pun kawin khatijah pun age difference banyak, status pun.