CLICK HERE!

SeDiH...HePi...CAm NaK MAkaN OrG....HELPPSSSSS!! hehehhee....

SEDIH... sbb pg td time aku baca paper..seorg isteri diceraikan sbb mendera anak dgn seterika!!
GILER APE POMPUAN TU!!!
dah la anak sendiri...aku mmg tak paham skang ni..yang takde anak..
BERUSAHA MACAM NAK RAK nak dptkan anak..
yang senang dpt anak lak...BUANG...DERA....
mmg dah akhir zaman....

HEPI... sbb td kwn aku ajak g main bowling...hehhe...wpun aku ni RATU LONGKANG (sbb asik masuk longkang je....hehehhe..) tp aku suka main game ni...hehhehe...
sape2 YANG TAK TERROR jom la join aku....
kite lawan sape paling byk masuk longkang...
hehehe....

MACAM NAK MAKAN ORG...sbb adik aku bg lagi teka teki tekuk dia...

UOLS HELPPPPP!!

tempoh semingu je..kalau tak aku kena bunje secret resipi.....huhuhu...

TEKA TEKI SENGAL DIA BERBUNYI BEGINI....
tp actually...aku rase kali tak la bape sengal sgt..aku lak rase yg aku ni sengalll...uolsss...helppp me...


sorg budak nak beli baju berharga RM50..tp dia tak de duit...
so dia pinjam dari A RM25 dan dr B RM25.. so cukupla RM50...
sampai2 kat kedai tu...amoi jual baju tu kata baju ade discount 10%..
so baju tu hanya RM45 after less disc..


so budak tu hepi la sbb dpt baju tu pada harga RM45....
siap ade balance lagi RM5...disebabkan budak ni tak suka berhutang..
dia pun byrla kat A RM1 dan kat B pun RM1...


so bape HUTANG dia kat A & B??
A=RM24 dan B=RM24
total hutang dia kat A+ B=RM48 kan?? tul tak??

bape lak RM yang tinggal kat budak tu?? RM3 kan??

CUBA KORG CAMPURKAN??

RM48+RM3=RM51....!!!!

PERSOLANNYE CAMNER JD RM51??
sepatutnye mstila RM50 je kan??


uolsss..helps...
sape2 yg keje bank ke...cikgu matematik ke...
akauntan ke...pencuri ke...ah long ke....


tolgla aku.......MEKACIH...muahhhh....

salam sayang
DaliaLiyana

19 comments:

miSs siv said...

aaaa~
td tyme ngah dinner pun ade kuar kat bite tv3...
mak bunuh anak~
gilew oh~~
huhuhu

wo0oo~
maen bowling x ajak~~
=p

teka teki nie sy surrender awl2 kak~
da byk kali mmber tnye~
tp mls nk pk~
hehehe

miSs siv said...

aaaa lupe~
br0 grunge tuh giler number...
akak soh die jawab~
hehehe

razifembi said...

sabar ... jom layan lagu jangan engkau geram ...

hehhehe

tq datang singgah

fitriah said...

ish susah la teka teki ni kak..hehe

din3187 said...

haha..soalan ini memang mengelirukan..sekali baca nampak macam x de kesalahan...puas saya fikir..

tapi dari segi pengiraan saya cuba yer..

dia pinjam dari A = RM 25 manakalah dari B = RM 25..

apabila dia beli baju berharga RM 45..ini bermakna, dia pinjam dari :

A = RM 22.50
B = RM 22.50

A+B = RM 45 kan?

lepas tu dia bagi A = RM 1 dan B = RM 1..

bermakna..dia dah pinjam dari :

A = RM 22.50 + RM 1 = RM 23.50
B = RM 22.50 + RM 1 = RM 23.50

A+B = RM 47 kan?

so..memang tak de lebih pun..

RM 47 + baki RM 3 = RM 50...

ok x penjelasan tadi?

bias® said...

senang pakai kelik-kelik ter jek.

DaliaLiyana said...

dalia rase cam betul je din3187 punyer jawapan..hehhee....mekacih..nnt dalia nak BERLAGAK ngn adik tu..hehehe..tak padan ngn jwpn org....
tq..tq..tq...din

chekdenoor said...

Dalia ....alaaa....silap eja tu...actually dahlia =dalia.....sorry yek..... terimalah buah tangan chekdee tu ya......

Main boling ...hmmm...masuk longkang tu biasa gak kan....tapi...bila chekdee main....bola tu terlepas kebelakang.....itu yang sengal + malu....ukhusssss

sis_nita said...

kalo akak laa jadikk anak orang tu, mmg akak seterika lek laaa mak dia..

kijammmm.. sengal jerr laa mak camtuhh.. elok lerr kena cehray..

kak ina kl said...

salam..kadang-kadang kita tak tahu cerita di sebaliknya..tak tahu sape betul sape salah..

Jard The Great said...

err.errr... tak tau nk bls per..ahaha

lili11 said...

Kalu nak tengok penderaan anak, jemput ler ke blog akak, terkebetulan baru upload 1 dr YouTube ... kecian dan menggeramkan!
Sal Maths tu, bukan hapa, salah konsep jer, tak leh jumlahkan hutang RM48 ngan duit kat tangan sebab dah ada transaksi belian.
Senangnyer, hutang dia 48 sebab dia dah bagi balik 2 kan! Drp 48, dia beli baju 45, so memang lah kat tangan tinggal 3 jer ...
Dr sudut len, dia tak untungpun yg nampak cam ada rm1 lebih tu ... Sebab duit 3 tu, dia kena guna utk bayar utang. Utang ada 48 - bayar 3 yg di tangannya skang, utang tinggal 45 (memang betul 45 dia guna utk beli baju,jadi kena amik dr bank ler ...) Hi hiii ...

Precious

iedaLUVsham said...

waaa!!! pandai la din3187!!! clap!!clap!!! rase cam betul jawapan dia! ;)

jejaka anggun said...

betullah jawapan kat atas tuh...

dah proses jual beli xder ke mana dtgnyer duit rm1 tuh...

GRuNGe said...

Adeh, apa susah. Memang dia pinjan RM24 seorang.

Jadi 2 orang RM48. Balance dekat dia ada RM3.

Harga baju tu suppose after diskaun RM45.

Kalau bahagi dua, sepatutnya dia pinjam RM22.50.

So skang dia pinjam RM24.

Tolakkan RM 24 tadi dengan RM 22.50, jawapannya adalah RM 1.50. Jadi sebenarnya, dia terlebih pinjam RM 2.50 dari kawan dia.

Tapi sebab dia pulangkan balik RM 1.00, jadi dia terlebih pinjam RM 0.50 dari kawan dia.

Dari situlah dapat lebihan RM 1.00 tu.


Lalalalala.

nurdaniella said...

salam dalia, huhu.. pening gak nak jawab teka tekuk tu.. tapi jawapan si din tu, betul la tu, kann.. hihi.. salam kenal..

sharamli said...

anti kedai baju pinjam singgit..he3

Dee said...

aku kira sama je ngan din tu..

Zumairi said...

nanti kalau dah dapat jawapanya bagitahu ye he he