CLICK HERE!

OH LeLaKi......!!!


ni satu lagi persoalan yg sering bermain kat kepala aku..
aku mmg tak paham dgn kaum adam ni...

UOLS TOLG LA AKU....PLSSS HELPPPP!!!

uols agak2 nape ek lelaki ni cecah je 40 tahun da nak start menggatal??
aku TAK NAK jwpn sbb MEN'S LIFE BEGIN AT 40's...
ada sorg kwn aku ni umo baru 38 tahun
tp dah nmpak tanda2 nak kawin satu lagi??
padahal wife cantik...anak dah ada...SO NAK APE LAGI???
skang ni pun aku tgk trend pompuan lum kawin akan kwin ngn suami org...
dan lelaki lak kawin ngn isteri org...
nape ek jd macam tu??
dan ape pulak pendapat uols kalau perempuan kawin ngn suami org??

p/s: segala persoalan kat atas tu takde kena mengena ngn yg hidup & yang telah mati..ia berkaitan kenyataan hidup...!

hehhe..malam ni aku nak serius tau....hehhee...


salam sayang
DaliaLiyana

23 comments:

NaqeebLukhman said...

kalau dah jodoh... tiada yang dapay menghalangya..

rezeki mungkin datang apda uisai 40 siapa tahu......

anak laut said...

mungkin pada umur 40-an, lelaki selalunya dah stabil dalam semua aspek (kewangan dll), saya tak dapat komen lebih sebab lum kwin lagi..

GRuNGe said...

Erk, jodoh pertemuan di tangan Allah. Llalalalala. :P

<< s| tED| >> said...

erhMmmm.. kalau perempuan kawin suami orang itu perkara biasa. tapi yang aku tak dabat terima bila lelaki menggatal dengan isteri orang yang tak sedar diri. Tak kiralah umur berapa pun.

Kalau di beri pilihan, bujang biarlah bersama yang bujang. tidak menyakiti hati sesiapa.. chewaahh.. ayat!!

sharamli said...

j0d0h kita di tgn tuhan..
kdg2 kita tgk pasangan yg bahagias p0n,bermadu jgk..
kal0 mmg ditakdirkan bahagia..
bkn laki tu yg gatal..kal0 dy mampu..bia je la..

sharamli said...

p/s:s0ri..xpdn ngn bdk.. nk k0men lebih2 kn..hik3

Jard The Great said...

sbb... lelaki yg bujang.... jual mahal sgt.. pompuan yg bujang akan carik di kalangan lelaki yg tak jual mahal.. dn kebnykannya di kalangan lelaki yg dah kahwin..

psss.. mcm mana meeting smlm?

sis_nita said...

aisehhhh..
dik oiii..
simple as pimple..

bukan sajerr 40 tahun beb! kurang dari 40 dan lebih dari 40 pon aderrr gak yang nak tambah2..

kenapa..?

sebab..

1. lelaki mmg dah dibenarkan untuk aderr 4 quota..

2. lelaki.. akal 9 nafsu 1.. nafsu yang 1 tu yang mengatasi segala akal..

hakhakhak! ni bukan tuk sumerr lelaki laa.. ada segelintir lelaki okehhh..

percayalahhhh.. kengkawan akak ada yang pernah, sedang dan akan melaluinyerr..

An Tak Tau said...

ni namenyer krisis pertengahan umur... pompuan ade gak, tapi menopause...

laki akan rasa dirinya masih berharga, jadi akan cuba jual sahamnya...

anak laut said...

setuju, dengan pendapat Grunge, jodoh ditangan tuhan, DIA yang mennetukan semuanya..

tq singgah anaklaut

Saidah said...

rasanya sebab bila berusia 40an nie lelaki dah stabil.. HQ dah mantap, mulalah berkira-kira nak buka cawangan pulak :D

setuju jgk lelaki bujang ni jual mahal dan agak memilih.. pilih itu pilih ini, tak tau la apa yg nak dipilih lg hehehe..

Framestone said...

rasanya dulu bro ade wat entry yang ada menyatakan kenapa lelaki berumur akan bertukar selera..

keinginan lelaki berbeza dengan perempuan. itu yng dijadikan oleh Allah swt.

even lelaki berumur 80 tahun masih mampu lagi jika dibandingkan dengan wanita yg berumur 80 tahun (itu ketentuanNya)

cuma yang membezakannya adalah kehendak mahupun keinginan (2-2 berbeza tau)

out of topic--> Bro pun xde la pernah dengar semuanya... bro pun baru tahu tue pasl bro nk share dengan semua n menerangkan maksud sebenarnya..

Bagi perempuan yang futuristic bg bro xde la masalah.. cuma jgn berlebih2an takut terabai dengan masa sekarang.

Dan yang terpenting takut matlamat diri lebih tertumpu pada mengejar keduniaan berbanding mengejar keredhaan dariNya

Kaseh said...

haha dalia... akak salah tp post komen ni so akak copy pastebalik la kat sini ekk..
``standard la tu yang.. lelaki ni walau baik camne pun kena hati2 gak...wpun ada wife cantiks. tapi ada satu naluri dalam diri dia yg konon2 nak test samada diri dia tu laku lagi ke tak.. yela org laki ni makin tua makin laku..bukan cam pmpuan..``

lili11 said...

Hih hihhhh .... takut nak komen. Takuttt!

Precious

eddie dewanaga said...

huh... no comment, gua masih solo!

tapi tak dinafikan nowadays, bini orang lebih bergaya dari yg masih single, diorang lagi mementingkan fizikal, mental dan matang bila bersuara... manja dan menggoda. itu pengalaman peribadi.

Zumairi said...

sesetengah lelaki memamg rezeki murah dpt bukak cawangan lain...tapi kalau tak berlaku adil...tunggu la nanti

UglyPooh said...

sbb laki ni gatal. xkire da kawen pun asek nk ngorat awek je...silap aribulan awek tu pun trtarik ngn dia. iskk...

RobinHood said...

"Manusia... Xpenah Cukup Dgn Apa Yg Ada"

miSs siv said...

erm,,,
setuju dgn robin hood~
=p

Zumairi said...

sesetengah lelaki satu cawangan pun takder lagi ...wakaka

ayie said...

salam
ini pendapat saya....
secara asasnya tarikan utama lelaki ialah wanita....
so kita leh lihat lelaki buleh wat mcm2 untuk dapatkan perhatian wanita.....
jadi dalam kes lelaki pasang lagi satu....balik pada asasnya lelaki mmg tertarik pada wanita....
sbnrnya lelaki dah cukup seorang isteri...tetapi didorong oleh nafsu n sifat "x pernah bersyukur dgn apa yg dah ada.."..maka jadilah macam2 hal...
nak tambah cawangan....(harap sy x jadik lelaki camgini..hu..hu..)
tp bukan semua lelaki tambah cawangan pasal nafsu jer..byk lg sebab lain....

>>maaf empunya blog...komen pertama saya di blog anda rasanya membebel saja..salam kenalan..
ngeeeeeeeeeeeeeeee................

ARJUNA said...

itulah lelaki namanya...

Werdah said...

setuju dengan arjuna.. lelaki mmg kebanyakannya mcm tu agaknya..n kata orang bertepuk sebelah tangan tak jadi.. wp ada jodoh tp usaha dan berdoa ada ke seimbang.. wallahu'alam