CLICK HERE!

PEndApAt UOLS......

Aku nak tau je...
nape ek 1st impression tu penting??
esp PARAS MUKA...
maksud aku...kalau seseorg tu cantik/kacak...
senang je disukai....
org kata baik....
org akan ckp elok2....
org nak tolong....
kire2 sonok la jd org cantik/kacak ni...



ye ke??

cuba uols habaq mai...story....citer..bgtau...
kat aku SEBAB2NYA???
aku tak kisah..aku nak tau jugak....!



p/s: tak de kene mengena ngn anak pakcik Dollah
yg bukak kedai kat area uma aku k....


salam syg
DaliaLiyana

28 comments:

sharamli said...

ade je yg muka lawa tp perangai xselawa muka...

cmtu 0rg suke ke?

x kn?

DaliaLiyana said...

yer dik..tp tu after 1st impression...bila dah lame kenal..tau peranagi cam SE**N, mmg la org tak suka....huuu....

<< s| tED| >> said...

yup! hakikatnya begitu.. x kira yg lain2 dah.. tengok muka jek.. pall in lapp.. manusia.. lebih paras rupa dari hati budi..

pernah dengar.. jangan menilai buku dari kulitnya? tengok isi..
sekarang dah x sempat tengok isi. warna kulit yg menarik terus tertarik.. :)

mamai said...

dont judge a book by its cover....

apa pun penampilan yang menarik mmg kerap jadi perhatian. Lumrah manusia sering tergoda dengan kecantikan nafsu mengatasi segalanya

GRuNGe said...

First impression: Kalau orang pandang aku, orang akan nampak aku seorang yang serius dan garang. Tapi semua tu akan berubah bila dia orang kenal aku. Mungkin sebab dulu aku buat rambut style mat terap (askar). Skang aku dah biar rambut aku panjang. Tapi takde pun orang cakap muka aku tak garang.

Paling penting, tak pernah orang cakap or nampak aku hensem dan menarik mahupun attractive.

Zumairi said...

percaya atau tak org kacak pun kkd dipulau...entahlah kkdg pompuan takut terpikat dgn pemuda kacak ...

Framestone said...

first time dtg blog bro ek..??
bro no komen pasal luaran..xseberapa reti sgt

out of topic--> nk bawa ape hati2 ek..pelisit nie sejenis makhluk halus yang bergerak pantas... xsempat nk kelip mate dah xnmpk dah

jejaka anggun said...

nasib baik jejaka anggun nih anggun orangnyer...

miSs siv said...

akak~~
huhu...selalu jadi kat org laa~~
kalu lepak dgn kawan2, SELALU sgt org diketepikan...
n 4 sure lah kawan org yg lebih berparas muka akan dipilih utk di ajak berckp...
n org nie cam salah satu kerusi plastik kat kedai mkn tuh~
ngeee~

x phm dgn org skrg~~

=p

yginsaf4 said...

anak pakcik dollah bukak kedai aper tewww.. ihiks

UglyPooh said...

sy kalao jumpe mamat hensem otomatik dlm hati akn kluar bnda2 seumpama ni " ensem dia ni...mesti eksyen lebeh takpon player". huhu
dosala sy..xmau lg ckp gini. ishh

pompuan xtaula...tp laki ensem mcm ni ler. bg sy 1st impression adlh cara org tu komunikasi kot...bkn ensem or lawa. kalo dia xbckp xnk bg ape2 impression. hikhik

Cik_daya said...

selalu kan.. orang yang cantik nie orang suke dekati tanpa mengira akhlak dia... cam tu laa kot..

Jard The Great said...

aku besa akan perasan perangai dulu.. ensem kemudian.......

my_name_is_omar said...

ala,belambak kot pmuka cantik,perangai burukk...

dah byk saya jumpe kak..

so,lenkali..tgk perangai dulu baru rupa paras...

tp masyarakat skang terbalik~~

Hazzy Ishak said...

salam,
first impression memang penting. macam temuduga juga, penampilan mesti cantik sebab dari situ kita dpt pandangan pertama...

tpi tak dinafikan juga berwajah cntk tapi hati macam hantu dan sebaliknya...dunia skg kita dah tak boleh judge seseorng tu dari luaran sj..sebab semuanya sama...

+akufobia+ said...

tapi tak semua yang kacak+cantik peribadi dia pun kacak+cantik.tapi kalau 22 tu ada,perghh.alhamdulillah.nikmat besar tu.

~~Noly said...

kbnyakn org akn ckp 1st impression tuh penting la..tp ni tuk org yg betul2 pentingkn fizikaliti seseorg..tp ade jugak yg xtgk luaran,mgkin dh lama selami hati bru dier judge seseorg tuh cmne..entah la..lain org lain macam..hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kekadang harap muka jer HENSEM...
tp perangai busuk mcm longkang....



sekian, terima kasih.

CuTeMiUt78 said...

eemmm.. tak semestinya klu cantik luaran, cantik dalaman.. tapi ada gak yg cantik luar.. dalaman pun cantik gak..
yg pasti org yg melihat akan menilai diri kita yg sebenarnya..

besi said...

ada apa dengan semua tue?
semuanya macam biasa sahaja

♥S@R@♥ said...

salam,
paras rupa tu kan anugerah Allah (so kita x boleh la nak kutuk nak keji nak marah kat org tu)..dan setiap manusia tu ada kelebihan dan kekurangannye..

tapikan kalau dalaman kita cantik,luaran kita pun pasti cantik..so kene sentiasa bersihkn hati kita dgn sabun cap kapak(ada berani?...hehe)

dan biar la pe org nak kata sebbnye :

xcantik/ensem kene kata gak,
cantik/ensem pun kene kata gak,

sedangkan itu semua anugerah Allah..(manusia x tahu bersyukur kan? oleh itu abaikan je org2 yg mcm tu..yg penting perangai mesti score 'A'

chekdenoor said...

yang cantek itu luaran ....yang indah itu...dalaman...... ukhussss

Rahmat said...

Cuba baca apa yg saya pernah tulis tentang " KECANTIKAN & KEKACAKKAN " mungkin ade sesuatu yg boleh dipelajari

http://rahmatdait.blogspot.com/2009/02/kecantikan-dan-kekacakan-memiliki.html

Regards
Rahmat

Dee said...

mmg org suker judge org gitu kot...thx singgah blog dee ek..

miSs siv said...

ahakz~
suke komen [yanie][putrajay]
hehehe

deaf_angel said...

first impression kadang2 beri gambaran yang salah. kena kasi chance lagi kalau 1st impression tu weak.
tapi ni depends on individu ler

sis_nita said...

yup!
mmg 1st impression tu penting..
sebab tu yang menjadi daya tarikan seseorang untuk menambat hati yg memandang..

tapi..

kalau pasal paras rupa ni kan.. hmmm.. selalunyerr mmg yang cantik dan encem laa yang menawan mata..

tapi harus hati2.. sbb luaran tak menggambarkan dalaman..

Kaseh said...

standard la tu yang.. lelaki ni walau baik camne pun kena hati2 gak...wpun ada wife cantiks. tapi ada satu naluri dalam diri dia yg konon2 nak test samada diri dia tu laku lagi ke tak.. yela org laki ni makin tua makin laku..bukan cam pmpuan..