CLICK HERE!

WaaaAAAaaaaaa.....!! DiA BG LaGi....

smlm ari yang paling penat sampai nak round ke blog uols pun tak sempat... pg bz...ptg bz...malam lagila bz...bukan bz amenda...bz meround....hehehe.. pas isyak smalam g jalan2 cari makan...
pastu terus g umah makngah aku kat Jugra..
sampai uma makngah kul 1130pm
(mmg tak patut kan?? dtg uma org time dah nak tido..hehehe...)
aku g ngn mama..dan adik2 aku...
nak dijdkan citer..adik aku yang terserlah kesengalannya dalam mberi teka teki tekuk pun ada.. ape lagi..kitorg form 2 team...
satu team adik aku dan satu lagi team pakngah aku..
RAJIN MELAYAN!! hehehhe...

kitorg start game kul 12.00 malam-kul 1.30am...GILER seyyyy.... aku pun TERJEBAK bebbbbb.....hampeh tul...
sampai2 umah dah kul 2 lebih...ape lagi...aku pun cari bantal la terus....huhuhuhu....

korg mesti nak tau antara soklan2 SENGAL ni kan??
SAPE BERANI JWBLA...

MiSs Siv...hang terrror kan?? hang jwb na....

Antara soklan2 nye....hehhehe..
JWB JGN TAK JWB....

1) byk2 binatang (ni mmg trademark adik aku...asik2 start dgn 'byk2'...)
binatang ape yg paling besar yang ada tompok2 hitam??

2) byk2 rumah...rumah ape yang paling banyak pakai air...

3)byk2 ikan, camner nak bezakan mane jantan mane betina
(jwpn yg jantan kejar betina ala2 P.Ramlee...tak main haaaaa.....)


aku rase cukup la tu dulu...aku risau korg pening dan stress je...hikhikhik....


p/s: sape betul tiga3..adiah cam biase...claim kat sis nita....wakakakak....

ni la adik aku tu.....eee..ko ni mmg nak kena skru la mulut tu....



salam sayang
DaliaLiyana

22 comments:

sharamli said...

1)bapak gajah ada taik lalat

2)rumah api

3)ikan duyung dan ikan bakar..

ha3

DaliaLiyana said...

satu je betul...dua salah...cuba lagi...hikhikhikkk....

jejaka anggun said...

1. ikan paus kene sakit kulit tompok2 itam.
2. rumah api (tiru jawapan kat atas).
3. ikan jantan ada misai. ikan betina bole pregnant (insya allah)

chekdenoor said...

Alahai...cam terasa bodoh chekdee ni...satu pun tak leh jawab..... tunggu jerlah jawapannyer....... layannnnnn

<< s| tED| >> said...

ha ha ha ha..aku tiada idea nak jawab.. pk jap..

1.lembu susu
2. rumah PAM
3.yg miang tu ikan jantan..

ha ha ha ha

DaliaLiyana said...

jejaka anggun...SUME SALAH!!! hehehhee..

chekdenoor....nnt dalia bgtau k..tunngguuuu....

RobinHood said...

1.Bapak Gajah Ada Tahi Lalat (Mcm Atas)

2.Rumah Pam!

3.Tanya Jew Ikan Tu!

sis_nita said...

aaaa..

akak dapat yang no 2 tu jerr..

umah yg guna byk air ialah.....

umah terbakar..

tolong.. tolong.. umah terbakar..

DaliaLiyana said...

<< s| tED| >>....jwpn mu salah la...hehehe...ade ke ikan miang?? hahaha..selalu lelaki je miang....

Robin Hood...satu pun tarak betul....cubalagi..hehehe....

sis nita...satu je betul...akak jgn lupa sponsor adiah...ahaks!

Nizam.Ariff said...

1. semut hitam
2. rumah terbakar
3. bibir tebal atau nipis

miSs siv said...

uhhh,,,,
akak~
sy demam~
otak blurrr...
ngeee~
xpe2~
sy try~

Jard The Great said...

ahaha.. makin seronok la bc blog kak neh..

mamai said...

1. panda kot
2. rumah air
3. ikan yang ada telur tu betina la

miSs siv said...

huuuu,,,,
akak~
dpt no 2 n 3 je,,,
rumah terbakar,,,
yg no 3 tuh,,,
ikan duyung betina,,
ikan bakar jantan sbb mane de p0mpuan name bakar,,,
tp da rmai yg jwab same~
ngeee~~~

DaliaLiyana said...

Tahniah MisS Siv...DUA SOALAN dah betul....NO 1 je lum betul lagi...terror la adik ni..cepat2..lagi satu je..nnt sis nita bg adiah..hehehe..tempoh sampai new entry dibuat..hehehhe..all d best!

anak laut said...

salam..DaliaLiyana,

sedih ker? puisi yg biasa saja tu..:))

miSs siv said...

huhuhh~~
nk kene perah otak lebey cket nie~
hehehehe

Cik_daya said...

lama tak jawab teka teki nie.. otak pun dah beku.. huhu

yginsaf4 said...

ehehe.. me buntuu

tersiratdantersurat said...

huhu... napelar x dapat2 jwpnnya lagi niii...
bagila klu yang lain. kita pun nak hadiah ....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

pic bawah sekali
mcm kat putrajaya jer..
hehehe

ct rahani said...

otak beku lak petang2 camnih.. hehehe..