CLICK HERE!

JAwaPaN.....AnsWeR....:)

pergghhh...penat tul aku arini...
nape la tak kaye je..kan senang...tak yah susah2 keje...hikhikhik...
(nmpk sgt KEMALASAN aku ni...huuhuh...)


ok...ok...
aku tau uols mst tak sabar2 nak tau jpwn teka teki tekuk dr adik aku yang kiut miut tu kan??hehehhehe.....
memandangkan takde sape pun menjawab dgn tepat utk ketiga2 sokalan tu..maka kali ni TERSELAMAT sis nita....(sbb takde org claim adiah kat dia....hehhee...)

IMBAS kembali soklan2 sengal tu....

1) byk2 binatang binatang ape yg paling besar yang ada tompok2 hitam??
JWPN kps soklan ni..mst HANGIN je..dan rase2 nak tumbuk je adik aku tu..sbb aku pun terkena...huwaaaaa....
uols ingt lagi tak teka teki ikan paus bersalut tepung tu?
jwpn kpd soklan ni adik beradik sepupu sepapat bau2 bacang la dgn soklan tu...jwpnnyer....

IKAN PAUS BERSALUT TEPUNG YANG DITABUR CIP COKLAT....!!
huwaaa.....hampeh tul....!

2) byk2 rumah...rumah ape yang paling banyak pakai air...

jwpn: rumah terbakar....hehehhe...ni logikla..leh diterima dek akal ku....

3)byk2 ikan, camner nak bezakan mane jantan mane betina....

jwpn : betina ikan duyung...jantan=ikan bakar (bakar tu kan name lelaki...) huhuu....soklan ni mmg ntah ape2 sewaktu dgn soklan ikan paus tu....
sian si ikan paus...tetibe je glamer...hikhikhik...

ade sape2 berani nak lawan teka teki tekuk ngn adik aku??
hehehehe....

salam sayang
DaliaLiyana


20 comments:

sharamli said...

akak..s0klan n0 3 sy bt0l kan..ha3

miSs siv said...

aishhh~~
x puas hati nye!!!
=p

messyremo said...

gilakk r mau lawan teka teki ngn adik akak..

yg tak bole terima kuar lagi ikan paus bersalut tepung tuh~~

cume kali ini di tabur cip coklat~~haha

GRuNGe said...

Wuits, jawapan no 1 tak boleh diterima akal fikiran aku wei. Adeh, ni advance version dari soalan yang lepas ni.

<< s| tED| >> said...

ha ha ha ha!! tak menahan nak gelak jawapan no 1 tu.. ekekekeekeke

Zumairi said...

no 2 n 3 agk explode gak...tapi no 1 tak menjadi..wakaka...tapi mmg lawak

Basuh Baju said...

gua control gelak..haha

miSs siv said...

akak~
kem salam ikan paus grg tepung kat adik akak tu ye~~

chekdenoor said...

chekdee ada sediakan bunga untuk semua sahabat diblog chekdee..... tanda terima kasih kerana sudi menjadi sahabat chekdee.... thanks ya

momentinlife said...

aiseh...
adik ko mmg mcm adik aku..
senget2 mcm nabil...haha

mamai said...

memang sah adik kau tu akan aku cili mulut dia tak puas hati tol la...mana ada teka-teki cam tu

Uncle Lee said...

Hello Dalia, you have a beautiful name.
Love your blog and enjoyed reading your short cut bahasa words....
You have fun and keep well, Lee.

sis_nita said...

lorrr..

ikan bakar ehhh..

hahah! logik gak tuhh..

nama jantan..

syah shah said...

balas kunjungan...

Heheheh... memang senget punya soklan dan jawapan teka teki... pening weh kalu dapat adik cenggini... Kikikikikik :P :P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hahahah

keretip sungguh adik kamoo...

rasa mcm nak jentik2 jer tinger dia kan....

Framestone said...

meh bro jwb teka teki dari adik mu tue huhuhu

out of topic--> he...23x bukan selalu nk mengatai pun he...23x terkawai lagi tue huhuhu

boleh je nk join. Gunakan masa ini untuk mengenali blogger len. yg xkenal kite kena12kan... Yang dah kenal kite rapat2kan.. yg rapat2 tue pastikan xde setan dok tengah2 je

Dee said...

ceh..jawapan xleh blah..kehkehkeh..

anak laut said...

hahahha..terguling-guling mendengar jawapan soalan DaliaLiyana..

tq sudi singgah anaklaut

a kl citizen said...

wah bijak betul adik awak ni ya..

Jard The Great said...

serius aku gelak cam org gler baca entri neh.. ahahaha