CLICK HERE!

PoToNG Vs TAk PotONg.....

nak potong ke tak ek???
nak
tak nak
nak
tak nak

adddooooiiii...
serba salah tul..

tp aku tgk adik aku ni potong cantik gak??

agak2 nak folo ke tak ek???

eee...dia dok menggaya2kan rambut baru dia dpn aku...

terbakar je aku..


takpe...takpe...esok aku decide....

ni la adik aku yang dah pendek rambut diorg....

uols rase..tul ke kalau rambut pendek nmpak muda??
kalau nmpk muda...
aku nak potong gak la...

hikhikhik...

salam sayang...
DaliaLiyana

EEEEEeeeeee....!!!

uolssss.....
kwn aku tnye...
"dalia u nak GORENG PISANG ke PISANG GORENG...?????!!!!"

bukan ke sama jerrrr...???
APE PENDAPAT UOLS???

eeeee......nape la si mamat ni...mst nak kenakan aku kan??
tak kisah la goreng pisang ke pisang goreng ke...asal kan pisang tu yang bergoreng....or yang digorengkan itu ialah pisang...

waaaaa.....
tension aku ngn mamat ni...
dah la adik suka bg soklan2 sengal...
kwn2 pun 2x5 je.....
huhuhu.....

nnt malam aku round k...
sj je nak luahkan kegeraman aku ni...hikhikhik


salam sayang...
DaliaLiyana


LAnJuTaN CiteRR TemBAMmmm...

ok...respon semalam ramai yg suh aku bersenam utk kurgkan tembam....
BIAR BETUL....?
aku boleh dikatakan selang semingu tau bersenam..
takde pun...huhuhuhu....yo yo je...
aku kena buat sesuatu ni....

aku selalu mengadu kat mama dan adik2...
apsal la aku ni tembam sgt...

mmg diorg dok panggil aku si tembam pun...
waaa....tidakkkkkk..!!

sebenarnye kitorg adik beradik ni sume ada name timang2an...
tp biarlah RAHSIA....hehhe..kang mengamuk adik2 aku...
dah la diorg dah tau aku ada blog...
mau di bom nye aku nnt..

hari tu dah la adik aku aka adik suka bg teka teki dah
HANGIN ngn aku sbb tukar wall paper MU dia ke hello kitty...


selalunye cam tu la..
kite ni tak penah puas ngn ape yg kite ade...

yang kurus sibuk nak gemuk...
yang gemuk sibuk nak kurus....
yg hitam sibuk nak putih...
yang dah putih sibuk nak makin putih...cat je senang....:)
yang hodoh nak jd cantik...
yang dah mmg cantik tak penah bersyukur...

hai...tu la manusia...
ok la uols...

hv a sweet dreams...



salam sayang
DaliaLiyana

TIDAKKKKKKK.....!

salam uols..
aku bz tul la ari ni....
huhuhu...
hari2 bz....BORING....

hai..cuba la ari2 ade org
masukkan duit dalam akaun aku kan best...
hikhikhik..

tak yah la g keje...hehhehe dasar pemalas tul aku ni....

perkara yg selalu kite wat pagi2 pas siap2,
TGK CERMIN kan???

yelah..nak nengok..cantik ke tak?? encem ke tak kan??

ala...cam tak biase mengadap cermin berjam2....
hihihi...

tp pg td baru aku pasan yg aku dah semakin.......
TEMBAMMMMM....

ooooo..TIDAKKK....!
yang peliknyer tu...
mcm2 krim kat luar tu...krim susut perut la...krim pecah lemak la..krim jerawat la...krim tu la..krim ni la...
TAPI takde yg nak jual krim susutkan ketembamam...
waa......helppppp....

uols ada idea tak camner nak kurangkan TEMBAM aka CHUBBY???

miss u all.....

salam sayang
DaliaLiyana

Aku JaDi HanTU ....Hikhikhik...


aku tgh guna adik aku nyer laptop ni...
hikhikhik...

adik aku yg mane??
ye tak yer ek...
aku ni kan ramai adik beradik...
adik aku yg suka bg soklan sengal tu...
hehehe...
dia balik sbb wkend kan

sanggup tu dr Melaka balik....

aku dah tukar wallpaper MU dia ke wallpaper ni...
cantik tak??




hikhikhik..
mati aku jap g dia balik...
mst dia HANGIN ngn aku...hehehe....
dah jd wall papewr ala2 lembut gituwwww......

dia kuar g tgk adik aku yang satu lagi main bola..ade game..
adik aku masuk final..
Adoooiii...
peningla nak dgr citer LEBAT adik aku ni ptg ni...

mesti EKSEN lebih sbb masuk final...
huhuhuhu....
sabar k tinge ku....
huhuhu...


salam sayang
DaliaLiyana

PAgi2 AkU DaH NanGiSssss....waaaaa.....

Hari ni aku nak serius sket...hehheeh (leh ke ni....)
takde teka teki..
takde nak tanye ape2..
wahhh..mst sonok kan?? sbb tak yah pk...hikhikhik...

just nak share ngn uols satu story....
aku baru baca email dr kwn aku...

mmg dah penah baca citer ni...tp kenapa ntah aku nak baca lagi...aku pun tak tau...
tanpa kusedari..aku mengalirkan air mata!!!
oooohhhh...TIDAKKKKK....aku nangis...
bukan sbb sedih tp sbb....
UOLS BACA THEN BARU TAU NAPE UOLS MENGALIRKAN AIR MATA...




Hari itu, saya pulang ke Kuala Lumpur . Memikirkan highway PLUS sibuk, saya menyusuri laluan lama. Pekan pertama yang saya lintas ialah Teluk Intan. Terasa mengantuk, saya singgah sebentar disebuah restoran di pinggir pekan itu. Sebaik memesan makanan, seorang kanak-kanak lelaki - berusia lebih kurang 12 tahun muncul dihadapan..

'Abang nak beli kuih?' Katanya sambil tersenyum. Tangannya segera menyelak daun pisang yang menjadi penutup bakul kuih jajaanya.
"Tak apalah dik...Abang dah pesan makanan," jawap saya ringkas. Dia berlalu. Sebaik pesanan tiba, saya terus menikmatinya. Lebih kurang 20 minit kemudian saya nampak kanak-kanak tadi menghampiri pelanggan lain, sepasang suami isteri agaknya. Mereka juga menolak, dia berlalu begitu saja.
"Abang dah makan, tak nak beli kuih saya?" katanya selamba semasa menghampiri meja saya.
"Abang baru lepas makan dik, masih kenyang lagi ni," kata saya sambil menepuk-nepuk perut. Dia beredar, tapi cuma setakat dikaki lima . Sampai disitu, di meletakkan bakulnya yang masih sarat

Setiap yang lalu ditanya...
" Tak nak beli kuih saya bang.. Pak cik... Kakak atau makcik."
Molek budi bahasanya!

Mamak restoran itu pun tidak menghalang dia keluar masuk ke premisnya bertemu pelanggan. Sambil memerhati, terselit rasa kagum dan kasihan dihati saya melihatkan betapa gigihnya dia berusaha. Tidak nampak langsung tanda-tanda putus asa dalam dirinya, sekalipun orang yang ditemuinya enggan membeli kuihnya. Selepas membayar harga makanan dan minuman, saya terus beredar ke kereta. Kanak-kanak itu saya lihat berada agak jauh di deretan kedai yang sama. Saya buka pintu , membetulkan duduk dan menutup pintu.

Belum sempat saya menghidupkan enjin, kanak-kanak tadi berdiri di tepi kereta. Dia menghadiahkan sebuah senyuman. Saya turunkan cermin, membalas senyumanya. Saya lihat umurnya lebih kurang 12 tahun.

"Abang dah kenyang, tapi mungkin abang perlukan kuih saya untuk adik-adik abang, ibu atau ayah abang", katanya petah sekali sambil tersenyum. Sekali lagi dia mempamerkan kuih dalam bakul dengan menyelak daun pisang penutupnya. Saya tenung wajahnya, bersih dan bersahaja. Terpantul persaan kesian di hati. Lantas saya buka dompet, dan menghulurkan sekeping not merah RM10. Saya hulurkan padanya.

" Ambil ni dik! Abang sedekah... Tak payah abang beli kuih tu" saya berkata ikhlas kerana perasaan kesian meningkat mendadak. Kanak-kanak itu menerima wang tersebut, lantas mengucapkan terima kasih terus berjalan kembali ke kaki lima deretan kedai. Saya gembira dapat membantunya.

Setelah enjin kereta saya hidupkan, saya mengundur. Alangkah terperanjatnya saya melihat kanak-kanak itu menghulurkan pula RM10 pemberian saya itu kepada seorang pengemis yang buta kedua-dua matanya. Saya terkejut, lantas memberhentikan semula kereta, memanggil kanak- kanak itu.
"Kenapa bang nak beli kuih ke?" tanyanya.
"Kenapa adik berikan duit abg tadi pada pengemis tu? Duit tu abg bagi adik!" kata saya tanpa menjawap pertanyaannya.
"Bang, saya tak boleh ambil duit tu. Mak marah kalau dia dapat tahu saya mengemis. Kata mak kita mesti bekerja mencari nafkah kerana Allah berikan tulang empat kerat pada saya. "Kalau dia tahu saya bawa duit sebanyak itu pulang, sedangkan jualan masih banyak, mak pasti marah. Kata mak, mengemis kerja orang yang tak berupaya, saya masih kuat bang!" katanya begitu lancar.

Saya sebak, sekali gus kagum dengan pegangan hidup kanak-kanak itu. Tanpa banyak soal saya terus bertanya berapa semua harga kuih dalam bakul itu.

"Abang nak beli semua ke?" dia betanya dan saya cuma ngangguk. Lidah saya kelu nak berkata.
"RM25 saja bang.....!

Selepas dia memasukkan satu persatu kuihnya kedalam plastik, saya hulurkan RM25. Dia mengucapkan terima kasih dan terus berlalu. Saya perhatikan dia sehingga hilang daripada pandangan.

Dalam perjalanan ke K. Lumpur, baru saya terfikir untuk bertanya statusnya. Anak yatim kah?? Siapakah wanita berhati mulia yang melahirknya?? Terus terang saya katakan, saya beli kuihnya bukan lagi atas dasar kesian, tetapi kerana rasa kagum dengan sikapnya yang dapt menjadikan kerjayanya satu penghormatan.

Sesungguhnya aku kagum dengan sikap kanak-kanak itu. Dia menyedarkn kita, siapa kita sebenarnya!!!

salam sayang
DaliaLiyana

BBNSM.......

AKU BORING...
AKU BOSAN....
AKU NYMPAH...
AKU SAKIT HATI...
AKU MELUAT...
AKU RASA CAM NAK MAKAN ORG JE NI....
WWWAAAAAAA.....BBNSM....

Ni sume sbb...
tudung kesayangan aku hilang....
ari tu ada..mane p ek...
puas aku cari tak jumpe..
aku dah la nak pakai esok..
match ngn baju...
huhuhuhu....


TULUN...HELP....!

p/s:BBNSM=boring+bosan+nyampah+sakit hati+meluat.aku tau uols mst nak tau kan? kan? kan? :)

takpe...takpe..aku layan video adik aku
yg dah jangkitkan virus teka teki tu kat aku...

hehehe.....
Jom Tgkkkk....

die perasan...dia kata ni aksi cemnaldinho...
sbb panggil dia cem(asal perkaan ensem....ahaks!)
video

salam sayang
DaliaLiyana

JwpN....& NEsCAfE.....

hai.....
tak de sape pun berjaya jwb soklan teka teki aku tu...

kirenye HEBAT gak la aku ni kan??
hehehe...

jwpn smlm tu adik aku yg tadika pun leh jwb tau...
mst korg terbakar je....
hikhikhik..

soalan warm up tak leh jwb...
camner nak bg soklan advance...:)


jwpn smlm tu
  1. korek hidung....tak caye korg buat la...eeee....agak2 la...berketul2 taik hidung kuar...eeee...yarkkksss....
  2. pakai suar la..tak kisah la suar panjang ke...suar pendek ke..suar kecik ke...hikhikhik...kan korg masukkan 2 kaki (2 lubang)...pastu kuar dr atas....(satu lubang je kan...)
ceeeetttt..tu pun tak dpt...

time aku nak tnye lak...
BETULKE MINUM NESCAFE TU BAGUS???
KOPI & NESCAFE SAMA TAK??
kalau yer bagus dan sama.....
UOLS TOLG BGTAU AKU KEBAIKKANNYER...

mekacih...


SELAMAT BERHUJUNG MINGGU...
terima hati dan cinta dr ku...
hikhikhik..


salam syg
DaliaLiyana

TENSIONNNNNNN!!!!!

budak cenonit misS siv..tolg r akak dik...
smlam adik kata sbb musabab akak tak leh post soklan2 tag tu sbb akak type kat word then paste kat blog tak leh kan??
tp td akak try type kat dlm blog terus pun tak leh?? APE CERRRR...
huhuhu...
aku GIVE UP!!

to Anak Laut & budak cenonit miSs siv..
im so sori coz tak dpt nak jwb soklan2 tag tu...


penattt wooooo type...tp tak leh post...aleh2 kuar error & pls change html la..
ntah ape kebenda ntah..aku pun tak paham!

ok..disbbkan si grunge kata blog aku ni dah macam blog teka teki....
meh sini ..aku lak nak bg teka teki..
hahaha..
..
aku dah berjangkit virus ni ngn adik aku yg encem
dan kiut cam kaklongnyer ni..
hikhikhik...


SOALANNYER....
hehehhe..segan lak aku nak tnye..kot2 sume dpt jwb...malu aku seyyy....
hikhikhik....

takpe...kalau sume dpt jwb..aku akan cakap la...
"aku sesaje je bg soklan senang..soklan warm up"

..hahhaha...
pandai tak aku???


soklannyer...

  1. ape yg masuk lurus, kuar bengkok...?
  2. ape dia masuk dua kuar satu?
aku bg 2 je as a warm up questions...hikhik..

UOLS..JGN MASAM2...SENYUM2 SELALU...

salam sayang
DaliaLiyana

PUwUTtttt....

soklan kali ni senang je...
sbb ni bukan soklan adik aku yg ala2 ...tau2 sendiri la...
hehhehe...

AKU NAK TAU APE KAEDAH TERBAIK NAK KEMPISKAN PERUT??
nmpk sgt puwut aku buncit...boroi??? tak kot...tp bakal...huhuhuhu.....

aku TAK NAK jwpn2 ni...
  1. sit up ke sit down ke..sit for a while ke...xmohhhhh....
  2. pakai mesin yg goyang2 kan perut tu..pun tak moohhhh...
  3. makan pil lagi tak moohhhh....
Kalau uols ade petua bgtau aku k...esp kalau sape2 yg dah buat dan berkesan... kalau berkesan..aku nak tau bape lame...hikhikhik....

aku nak bg kek kat sape2 yang menyambut hari jadi time baca entry aku ni..
kek 3 tingkat lagi....
jeng..jeng..jeng...



salam sayang
DaliaLiyana


TAkkooooTTTT...

Perghhh....smlm entry yg aku post menakotkan aku baca komen2 nyer... pape pun time kasih pada yg komen...appreciate it!

ni aku nak tanye la pendpat uols...
(asik tnye je aku ni..byk tulll soklan...hehehhe...)

aku nak tnye...

SOALAN PERTAMA:----> nape ek, seseorg tu leh suka kaum sejenis...?
tak kisah la pompuan suka pompuan or lelaki suka lelaki... aku ada dua2 type kwn jenis yg macam ni...
oooppppssss tp aku straight k....
tgk muka aku kat bwh tu...ade cam tak betul ke?? hikhikhik.....

aku tak kisah berkawan ngn sape2 je...ASALKAN ADE MUTUAL RESPECT!
bg aku berkwan biar 1000...bercinta biar 1..
yg paling bagus CINTA PADA ALLAH...
(kemain lagi aku ni berfalsafah!)


sebenarnye..diorg ni sedar yg diorg ni menyimpang..tp payah nak betul kan..

kdg2 tu msykt pun tak membantu..just tau kutuk je...

aku suka dgr luahan diorg ni...camner leh terjebak dalam benda2 ni....


SOALAN KEDUA
:----> uols rase camner nak bantu diorg ni??


salam syg
DaliaLiyana

WaT To SAY.....

Hari ni entry aku dah tak main dah
teka teki..
soklan2 sengal...
soklan cepumas...
soklan asah minda...
sume dah tak main...nnt2 je aku smbung balik sbbbbb...
ADIK AKU CAKAP JWPN SEMALAM TU SALAH
DAN DIA KATA AKU ADE MASA LAGI...
DIA KATA AHAD NI BARU EXPIRED!!!
huhuhu....
aku dah malas nak pikir...

skang ni, aku lak nak tnye pndpt uols...

ape pendapat uols....

1)kawin dgn lelaki lebih tua anggaran dalam 10tahun?

2)kawin dgn lelaki lebih tua anggaran dalam 20tahun?
ala2 macam Dato' K ngn CT tu..hehehhee....

3)kawin dgn suami org?

4)kawin dgn org putih yg ISLAM tp dah ade anak?


DALAM SEMUA SITUASI..Si pompuan ni single mingle...hikhikhik....

smlm chekdenoor bg bunga kat dalia kan...mekacihhh....
ari ni dalia bg bunga lak kat chekdenoor & semua yang singgah blog ni...

treng..teng..teng....
ni haaa....bunganye?? cantik tak??

salam sayang
DaliaLiyana

SeDiH...HePi...CAm NaK MAkaN OrG....HELPPSSSSS!! hehehhee....

SEDIH... sbb pg td time aku baca paper..seorg isteri diceraikan sbb mendera anak dgn seterika!!
GILER APE POMPUAN TU!!!
dah la anak sendiri...aku mmg tak paham skang ni..yang takde anak..
BERUSAHA MACAM NAK RAK nak dptkan anak..
yang senang dpt anak lak...BUANG...DERA....
mmg dah akhir zaman....

HEPI... sbb td kwn aku ajak g main bowling...hehhe...wpun aku ni RATU LONGKANG (sbb asik masuk longkang je....hehehhe..) tp aku suka main game ni...hehhehe...
sape2 YANG TAK TERROR jom la join aku....
kite lawan sape paling byk masuk longkang...
hehehe....

MACAM NAK MAKAN ORG...sbb adik aku bg lagi teka teki tekuk dia...

UOLS HELPPPPP!!

tempoh semingu je..kalau tak aku kena bunje secret resipi.....huhuhu...

TEKA TEKI SENGAL DIA BERBUNYI BEGINI....
tp actually...aku rase kali tak la bape sengal sgt..aku lak rase yg aku ni sengalll...uolsss...helppp me...


sorg budak nak beli baju berharga RM50..tp dia tak de duit...
so dia pinjam dari A RM25 dan dr B RM25.. so cukupla RM50...
sampai2 kat kedai tu...amoi jual baju tu kata baju ade discount 10%..
so baju tu hanya RM45 after less disc..


so budak tu hepi la sbb dpt baju tu pada harga RM45....
siap ade balance lagi RM5...disebabkan budak ni tak suka berhutang..
dia pun byrla kat A RM1 dan kat B pun RM1...


so bape HUTANG dia kat A & B??
A=RM24 dan B=RM24
total hutang dia kat A+ B=RM48 kan?? tul tak??

bape lak RM yang tinggal kat budak tu?? RM3 kan??

CUBA KORG CAMPURKAN??

RM48+RM3=RM51....!!!!

PERSOLANNYE CAMNER JD RM51??
sepatutnye mstila RM50 je kan??


uolsss..helps...
sape2 yg keje bank ke...cikgu matematik ke...
akauntan ke...pencuri ke...ah long ke....


tolgla aku.......MEKACIH...muahhhh....

salam sayang
DaliaLiyana

JAwaPaN.....AnsWeR....:)

pergghhh...penat tul aku arini...
nape la tak kaye je..kan senang...tak yah susah2 keje...hikhikhik...
(nmpk sgt KEMALASAN aku ni...huuhuh...)


ok...ok...
aku tau uols mst tak sabar2 nak tau jpwn teka teki tekuk dr adik aku yang kiut miut tu kan??hehehhehe.....
memandangkan takde sape pun menjawab dgn tepat utk ketiga2 sokalan tu..maka kali ni TERSELAMAT sis nita....(sbb takde org claim adiah kat dia....hehhee...)

IMBAS kembali soklan2 sengal tu....

1) byk2 binatang binatang ape yg paling besar yang ada tompok2 hitam??
JWPN kps soklan ni..mst HANGIN je..dan rase2 nak tumbuk je adik aku tu..sbb aku pun terkena...huwaaaaa....
uols ingt lagi tak teka teki ikan paus bersalut tepung tu?
jwpn kpd soklan ni adik beradik sepupu sepapat bau2 bacang la dgn soklan tu...jwpnnyer....

IKAN PAUS BERSALUT TEPUNG YANG DITABUR CIP COKLAT....!!
huwaaa.....hampeh tul....!

2) byk2 rumah...rumah ape yang paling banyak pakai air...

jwpn: rumah terbakar....hehehhe...ni logikla..leh diterima dek akal ku....

3)byk2 ikan, camner nak bezakan mane jantan mane betina....

jwpn : betina ikan duyung...jantan=ikan bakar (bakar tu kan name lelaki...) huhuu....soklan ni mmg ntah ape2 sewaktu dgn soklan ikan paus tu....
sian si ikan paus...tetibe je glamer...hikhikhik...

ade sape2 berani nak lawan teka teki tekuk ngn adik aku??
hehehehe....

salam sayang
DaliaLiyana


WaaaAAAaaaaaa.....!! DiA BG LaGi....

smlm ari yang paling penat sampai nak round ke blog uols pun tak sempat... pg bz...ptg bz...malam lagila bz...bukan bz amenda...bz meround....hehehe.. pas isyak smalam g jalan2 cari makan...
pastu terus g umah makngah aku kat Jugra..
sampai uma makngah kul 1130pm
(mmg tak patut kan?? dtg uma org time dah nak tido..hehehe...)
aku g ngn mama..dan adik2 aku...
nak dijdkan citer..adik aku yang terserlah kesengalannya dalam mberi teka teki tekuk pun ada.. ape lagi..kitorg form 2 team...
satu team adik aku dan satu lagi team pakngah aku..
RAJIN MELAYAN!! hehehhe...

kitorg start game kul 12.00 malam-kul 1.30am...GILER seyyyy.... aku pun TERJEBAK bebbbbb.....hampeh tul...
sampai2 umah dah kul 2 lebih...ape lagi...aku pun cari bantal la terus....huhuhuhu....

korg mesti nak tau antara soklan2 SENGAL ni kan??
SAPE BERANI JWBLA...

MiSs Siv...hang terrror kan?? hang jwb na....

Antara soklan2 nye....hehhehe..
JWB JGN TAK JWB....

1) byk2 binatang (ni mmg trademark adik aku...asik2 start dgn 'byk2'...)
binatang ape yg paling besar yang ada tompok2 hitam??

2) byk2 rumah...rumah ape yang paling banyak pakai air...

3)byk2 ikan, camner nak bezakan mane jantan mane betina
(jwpn yg jantan kejar betina ala2 P.Ramlee...tak main haaaaa.....)


aku rase cukup la tu dulu...aku risau korg pening dan stress je...hikhikhik....


p/s: sape betul tiga3..adiah cam biase...claim kat sis nita....wakakakak....

ni la adik aku tu.....eee..ko ni mmg nak kena skru la mulut tu....



salam sayang
DaliaLiyana

OH LeLaKi......!!!


ni satu lagi persoalan yg sering bermain kat kepala aku..
aku mmg tak paham dgn kaum adam ni...

UOLS TOLG LA AKU....PLSSS HELPPPP!!!

uols agak2 nape ek lelaki ni cecah je 40 tahun da nak start menggatal??
aku TAK NAK jwpn sbb MEN'S LIFE BEGIN AT 40's...
ada sorg kwn aku ni umo baru 38 tahun
tp dah nmpak tanda2 nak kawin satu lagi??
padahal wife cantik...anak dah ada...SO NAK APE LAGI???
skang ni pun aku tgk trend pompuan lum kawin akan kwin ngn suami org...
dan lelaki lak kawin ngn isteri org...
nape ek jd macam tu??
dan ape pulak pendapat uols kalau perempuan kawin ngn suami org??

p/s: segala persoalan kat atas tu takde kena mengena ngn yg hidup & yang telah mati..ia berkaitan kenyataan hidup...!

hehhe..malam ni aku nak serius tau....hehhee...


salam sayang
DaliaLiyana

PEndApAt UOLS......

Aku nak tau je...
nape ek 1st impression tu penting??
esp PARAS MUKA...
maksud aku...kalau seseorg tu cantik/kacak...
senang je disukai....
org kata baik....
org akan ckp elok2....
org nak tolong....
kire2 sonok la jd org cantik/kacak ni...



ye ke??

cuba uols habaq mai...story....citer..bgtau...
kat aku SEBAB2NYA???
aku tak kisah..aku nak tau jugak....!



p/s: tak de kene mengena ngn anak pakcik Dollah
yg bukak kedai kat area uma aku k....


salam syg
DaliaLiyana

mARi...MAri...TgK Sape YG KenA.....!

OK...cam ramai je nak tau jwpn soklan yg adik beradik..sepupu sepapat ngn ikan paus bersalut tepung tu kan??? hikhikhik...
jwpn kepda soklan semalam ialah.....
jeng..jeng...jeng....

V
V
V
V
V
V
V
V
V

4#$%%15%$*&299@*&^508--2:{_+"?#@

hahahha..ilex...ilex...bro & sis...

ni ha jwpnnyer...
KORG SURE HANGIN LA...sbb aku pun HANGIN je bila adik aku tu bgtau jwpnnyer....
ade ke jpwn kpd byk2 burung, burung ape yg paling panjg tu ialah


BURUNG YG SEDANG BERATUR!!!


wwwaaaaaaaaaaa.....
tunggu la balik cuti..siap klong ikat2 mulut tu supaya dah tak leh tnye soklan2 sengal...
hikhikhik....


p/s:ade sape2 yang betul??? kalau ade hadiah claim kat sis nita...
hahahahaha....
(tulis kecik2 sbb takot sis nita nampak...hehehhee...)


salam syg
DaliaLiyana

LaGi SOaLAn SEnGAL.....!!! HELPPPPP!!!

td adik aku (yg semalam tu la...)yg suka bg soklan yg ntah ape2 tu kol aku..
dia kol semata2 nak bgtau aku yg dia ade satu teka teki baikkkk punyerr...eee...malas tul aku nak jwb..sbb mst aku terkena punyerla...hehhehe...aku dah tau da nasib diri aku ni..huhuhu

dia tnye aku...
"long...byk2 burung, burung ape yg paling panjang...?"
(dalam hati aku..soklan dia ni sepesen je...asik2 start ngn 'banyak2'....)
aku terus jwb..NTAH...hehehe...
dia terus kata.."aik?? takkan tak nak teka kot??"
nak tak nak...aku paksa la pale otak aku yg dah agak karat ni berfikir..wpun aku tau...mst jwpn soklan ni SENGAL gak...
puas aku ketok2 pale ni..kot2 la kuar idea BRILIANT...huhuhu..
boleh dikatakan...aku teka sume nama burung yg ade kat dunia ni..tp SALAH...
last2 aku kata..."bg je la jwpn..."

KORG MST EXCITED NAK TAU KAN???
hehehehhe...
scroll down....
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

KORG TEKA LA DULU...
hehhehe...
esok aku bg tau jwpn..


p/s: jwpn semalam ialah..IKAN PAUS BERSALUT TEPUNG..sape yg betul semalam TAHNIAH wpun byk tiru jwpn misS siv...ooopss..pembetulan..KUALI YG GORENG IKAN PAUS BERSALUT TEPUNG TU..*entry ni diedit selepas mdpt teguran dr yginsaf4..TQ dik...*


kali ni adik2 laki yg 4 super hero nak interpremmmm...
korg berkenan yang mane?? hehehhe....



salam syg...
DaliaLiyana


TEkA teKi Bo**H....hehhehe....

ni sorg lagi adik aku yg agak2 tak cukup singget...heheheh...
nak tau nape aku ckap cam tu...?
satu ptg dia lepak ngn aku...dia tnye aku..
"long..byk2 ikan, ikan ape yang paling besar?"..
aku dgn confident & cutenye (perasan lagi...hehehe..) pun jwbla...."senang nyer soklan ni..tak de ke soalan yang lebih mencabar minda ke (perghhh...eksen la kononnyer)....jwpnnye IKAN PAUS..."
terus dia kata "Tet...SALAH!!"
pastu aku pikir la...setau aku tu la ikan paling besar...
aku kata" logik ke tak ha soalan ni...?" bukan ape..dah selalu sgt aku TERKENA ngn teka teki sengal dia ni...tak nak la asik terkena je kan??
jatuh la ke'cun' an aku ni..hehehe...
dia kata "logikla....ape la budak x-UM ni..slow..." perrghhhhh..saje 'bakar' aku ni....
aku pikir nyer pikir...mmg IKAN PAUS gak jwpn..so aku dgn rendah dirinye...huhuu...kata "klong tak tau la...ha ape jwpnnye?" dia kata.....jwpnnyer IKAN PAUS BERSALUT TEPUNG....ala..cam sotong ke udang yg bersalut tepung tu kan besar sket dr yg biase..tu pun tak tau ke long..."
eeeee..geram tul aku.....takpe2....
pastu dia bg lagi 1 soklan yang adik beradik kesengalannyer ngn soalan td....dia tnye aku..."ok long, byk2 kuali, kuali ape yg paling besar?"..dgr je soklan ni malas aku nak layan adik aku ni..aku sure punye jwpn kpd soalan ni mst sengal cam soalannyer...aku terus kata.."ee....malas la klong nak layan..."
dia kata..."ala...tak tau la tu kan??
tu pun tak tau..senang je...jwpnnyer....hehehehe....
srcool dibawah...
V
V
V
V
V
V
V
korg tekala dulu..nnt aku bgtau...
hehehehe...


tp bila aku ingt2 balik...tersengih2 aku...
tp skang ni adik2 aku dah balik hostel...
tinggal la aku ngn mama, ayah, nenek & 2 org adik aku...huhuhu....

ni la adik aku ni...
hensem tak? hehehhe....
dgn moto kesyagnnyer....


salam syg
DaliaLiyana

AKU JATUH CINTA.....hahahahha....

semlam aku g lagi demo...leh kata start dr sekarang, every week la akak tu (merangkap kwn aku la....sbb dia lagi tua dr aku..tu la pangil akak)....ajak aku g umah dia..ajak kawn2 wat demo...actually dia nak promote product SKIN HEALTH dia yang SUPERB tu....
aku baru pakai pun kwn2 kata dah kata ada beza...makin cantik la aku lepas ni...esp nak RAYA ni...ahhahaha....(Masuk bakul angkat sendiri....mst korg nak muntah kan dgr aku cakp cam ni...hehehe..siapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri..nak mintak korg puji aku cantik...sah2 takkan kan?? kan??kan???)
yg best product ni TAKDE CHEMICALS!!
all r NATURAL...ingredient MOOR & COLOSTRUM..korg bygkan POWER tak power..korg rajin carila articles berkenaan colostrumm & moor...mst korg tercengang bebbb....
tu la mama aku yg dah 55 pun tumpang sekaki ngn aku..nasib tak tumpang 2 kaki...hehehe...product tu nama BIO REJUV ..sape ade masalah jeragat, jerawat, toner kulit tak sekata dan pori2 cam bulan...leh la bgtau aku & kite set g buat..yg best FREE tau!!!
ni ha..product nyer...

AKU JATUH CINTA NGN PRODUCT NI.....




ha..tgk muka aku cantik tak?? hikhikhikhik...

salam syg
DaliaLiyana

Nak INterPrem???



ni la adik2 aku...ramai kan??
4 lelaki 4 perempuan..balance...pandai mama & ayah aku...:)
diorg ni nak interprem...

ade yg berkenan?? hehehehe....

adik2 aku ni sume ade kereneh tersendiri...eee...kdg2 aku pening ngn diorg...korg penah kan tgk video ni..salah satu ragam perangai adik aku...(tatapan utk yg belum pernah tgk....heheheh...)



video


salam syg dr
DaliaLiyana


KEnaPa Ek????

eee....2 hari internet prob...payah nak online...cam nak makan org je aku rase ni....hehhehe (teremo la pulak....) ok...ok..before aku meronda jap lagi...aku nak tnye ni... nape ek org pompuan ni dah tua pun nak melawa?? hehhee... nak story sket...mama aku ni da 55 tahun ari ni...HEPI BIRTHDAY TO MY MOM...(korg agak mama aku tua tak?? heheheh...) kan aku g demo umah kwn aku tu..so, disebabkan produk tu takde chemicals dan berkesan ( hehehe...mst ade kata aku nak promote kan??? hahahahaa....) aku pun beli la...pastu mama aku pun 'menerai' gak...last2 dia pun nak pakai...waaaa.......ni sume gara2 mama aku kata kulit muka di semakin licin & tegang gituuuu...huhuu...kena la aku kena share ngn mama aku..huhuhu... aku ta kkisah pun...cume pelik pompuan ni...KALAU BAB KECANTIKAN, HAI...SANGGUP.......dah agak 'veteran' (aku tak leh cakap mama aku tua...sensitif....kena cakap veteran....hehehhe...) pun, beauty concious...korg pun cam tu ke?? esp yang dah sewaktu ngn mama dalia....(cakap ngn org tua tak leh guna aku....hehehe...) KORG CAMNER LAK???



slm syg
DaliaLiyana

MaNA PiLihAN UOLS.....???


SIHAT
CANTIK
$$$

mana pilihan uols..???
kalau dalia TIGA2..hehhehe..
(Biasala tamak.....huhuhuhuh)

salam syg
DaliaLiyana




AMAZING...!!!

Smlam kwn aku ajak dtg uma dia sbb dia bg FREE FACIAL...aku pun ok je la sbb FREE kan...hehhee..lagipun dah lame muka aku ni tak difacialkan....

smpai2 je...da ramai org..so aku tgk je dulu sblm menyerahkan 'muka' aku ni pada dia..kot2 jd ape2 kang...susah aku...hehehe..

AMAZING beb...dalam 2 minit je dah ade kesan..kalau yg berjeragat...jeragat tu nmpk terhakis...kalau muka tu cam kusam je...nmpkk berseri...kalau jerawat, kecut..isshhh..cam tak caye je ..KORG PUN MSTI TAK PERCAYA KAN??? aku pun...hehhe...tp bila dah tgk sendiri & alami sendiri..tu la aku nak kongsi ni...agak2 sape2 yg ada masalah ngn skin or nak tambah cantik..leh inform aku k...nnt aku g bwk jumpe mmber aku tu... yang aku tertarik tu sbb PRODUK ni takde bahan chemical...all NATURAL....

pasal tu kwn aku tak cakap SKIN CARE tp SKIN HEALTH!!!

FASHION KE??


Pagi td pas dpt je email dr seorg teman...aku terus muhasabah diri aku...terlalu byk dosa aku ni...klula setiap kali buat dosa...ade benda yg hempap...dah lama aku KO....klu setiap kali wat dosa, bahu akan senget...dah lame aku tempang....

skdr renungan tuk diri aku sendiri & kwn2...

kdg2 aku terpk...mmg aku pakai tudung..tp macm tak pakai...SUSAHNYA NAK BERUBAH JD BAIK ni....

aku ade tnye sorg ustaz yang agak rapat ngn aku..aku tnye.."ustaz, sy mmg nak berubah tapi..ntahla...hati kecil ni..."dia kata "berubahlah dgn iklhas..perlahan2..asalkan istiqamah..."

aku betul2 tersentuh...

Biarpun pahit untuk ditelan... namun hikmahnya amat besar di sisi ALLAH swt.

salam sayang..

DaliaLiyana

ADIK AKU YG COMEY....hehehe...

video

ni adik dalia no 7..comey dan nakal...
bila kala la dia wat keje ni...? hehehhee...
korg dgr la ek..mane tau leh release tension..
ni dia tak tau ni...kalau dia tau mst dia marah..hehhee...


luv,
DaliaLiyana

PENDAPAT KORG TTG KAWAN....!

kata mak, KAWAN tu ibarat lebah, habis madu sepah dibuang....... kata abah, KAWAN tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit..... kata atuk, KAWAN tu seperti air terus mengalir..... kata nenek, KAWAN tu bak bulan dipuja dan disanjung tp nun jauh di sana.... kate sedare, kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!! kata abang, KAWAN tu seperti lembu mengikut saje ape dikata........ kata kakak, KAWAN tu tak ubah macam durian bau je busuk tp sedap dimakan.... kata adik, KAWAN tu macam biskut sekejap ade sekejap takde....... kata aku, kawan tu tak kisahlah camner.. walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK BULAN, SEPERTI LEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!! dia tetap kawan... tau tak sebab ape??? sekali aku dah kawan ngan dia selamanye dia ttp kawan aku... itu cara aku berkawan..!! walaupun kita mempunyai kekasih, tapi teman tetap paling setia. walaupun kita punyai harta yg banyak, teman tetap paling berharga!!!!